Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

«Η πίτα… πήρε τα βουνά»

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, «οι Φίλοι του Βουνού και του Δάσους» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Ποιο ήταν το κατάλληλο μέρος για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση από έναν τέτοιο σύλλογο; Φυσικά το βουνό!

Η συγκέντρωση των «Φίλων», που ήταν 28 μαζί με το σκυλί, έγινε έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στις 9 π.μ. Από εκεί ξεκίνησε πεζοπορία διασχίζοντας τα μονοπάτια Νο 3 – 4 - 6 με τους «Φίλους» να καταφθάνουν στο Καταφύγιο, όπου και έγινε η κοπή της βασιλόπιτας. 

Το φλουρί, που κέρδισε ο μικρός Ηρακλής, έκρυβε δύο δώρα: ένα ρολόι, δωρεά από τον κ. Βίκτωρα Ματθαίου, και, το καλύτερο, τον καθαρισμό και τη συντήρηση ενός μονοπατιού στο βουνό. Ο «Φίλος» έχει και υποχρεώσεις!

Τη βασιλόπιτα συνόδεψαν ντόπιοι καρποί καθώς και ροφήματα από βότανα του δάσους και φρούτα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι φίλοι του βουνού ευχόμενοι «Και του χρόνου με υγεία» πήραν το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας το μονοπάτι Νο 3.

Οι Φίλοι του Βουνού και του Δάσους εύχονται σε όλους: « Καλή και δημιουργική χρονιά με περισσότερο καθαρό αέρα και λιγότερο καναπέ…!».

 
 
 
 
                                                 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ξεκινάει και κλείνει με μηνύματα για δράση....Υπέροχα???????

Κουμπάρος είπε...

Συγχαρητήρια στον φωτογράφο και στον κειμενογράφο. Και του χρόνου με μεγαλύτερη συμμετοχή και πίτα.