Ποιοι είμαστε.


Φίλοι του βουνού και του δάσους Τσαριτσάνης και όχι μόνο ………

Πως ξεκινήσαμε, ποιοί ήμαστε, τι κάνουμε.

Ο κάθε άνθρωπος έχει την ανάγκη να ξεφύγει από την καθημερινότητα, να χαλαρώσει, να γυμναστεί, να περπατήσει, να απολαύσει τις ομορφιές της φύσης.

Έτσι και εμείς, μεμονωμένα ή ανά δυο ή και τρεις μαζί, περπατούσαμε στον κάμπο, στο βουνό και το δάσος. Με τα ίδια πλέον ενδιαφέροντα συζητήσαμε, βρεθήκαμε στα ίδια μονοπάτια σαν ομάδα «φίλων του βουνού και του δάσους Τσαριτσάνης και όχι μόνο ……» και συνεχίζουμε εδώ και 2,5 χρόνια. Μας κέρδισε το βουνό και το δάσος. Γίναμε πεζοπόροι στα μονοπάτια της Τσαριτσάνης, αλλά και του μυθικού Ολύμπου, αφού πραγματοποιήσαμε δύο ορειβατικές εξορμήσεις, στο Μύτικα και Σκολιό, τη μία και στο Οροπέδιο των Μουσών, την άλλη.

Οι πεζοπορίες που διοργανώσαμε ήταν πολλές και επί παντός καιρού, με πολλές και λιγότερες συμμετοχές, ανάλογα με τη διάθεση και τις υποχρεώσεις του καθένα (οικογενειακές, κοινωνικές κ.α.).

Περπατάμε για να έχουμε υγεία, μια καλύτερη ποιότητα ζωής, να γνωρίσουμε τα τοπωνύμια, τα βότανα του τόπου μας(τη μέντα, το θυμάρι, το αγριοκυκλαμινο, τον κράτεγο, τη μουτζουνιά [κίστος ή λαδανιά]), να χαρούμε τα πάντα γύρω μας.

Θ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: