Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

08/09/2013 - Όλυμπος - Καταφύγιο Χρηστάκη.


Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτέμβρη 2013, ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος (Χ.Ο.Σ.) Ελασσόνας διοργάνωσε την ετήσια ανάβαση στο Μύτικα με διανυκτέρευση στο καταφύγιο "Η καλύβα του Χρηστάκη". Η συμμετοχή στη φετινή εκδήλωση ήταν μικρή και δεν είχε καμιά σχέση με την εκδήλωση του 2011 (τότε παραβρέθηκαν μέλη των "Φίλων του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης). Οι "Φίλοι του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης" (η "ολιγομελής ομάδα") έδωσαν το παρόν και συμμετείχαν στην εκδήλωση, αλλά χωρίς διανυκτέρευση.

Η "ολιγομελής ομάδα" ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής (08/09/2013), έφτασε στο καταφύγιο "Χρηστάκη" και στη συνέχεια έκανε πεζοπορία στα μονοπάτια του Ολύμπου, με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Κατά την πεζοπορία τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς συνάντησαν ένα κοπάδι αγριοκάτσικα του Ολύμπου, τα οποία θαύμασαν, καθώς τα πλησίασαν σε απόσταση "αναπνοής" (Φώτο παρακάτω).

Στο καταφύγιο, τα μέλη της ομάδας συνάντησαν ανθρώπους από την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τους Γόννους, τη Δράμα μέχρι και Κινέζους. Από την Δράμα "ο άνθρωπος με τη μηχανή" (δεν ρωτήσαμε το όνομά του, αλλά δέχτηκε να φωτογραφηθεί από τον φακό των "Φίλων") έχει γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο (Ευρώπη - Ασία - Αφρική). Οι χώρες αποτυπώνονται στις δύο μεταλλικές "βαλίτσες" της μηχανής (Φώτο παρακάτω).

Ο Όλυμπος για μια ακόμη φορά έδειξε τις ομορφιές του, κάνοντας την επίσκεψη αξέχαστη.

 
"Καταφύγιο Χρηστάκη"

 
 
 
"Καταφύγιο Χρηστάκη"                                       Η κορυφή "Σκολιό" 2.911 μέτρα υψόμετρο


 
 
 
                                            

Τα αγριοκάτσικα του Ολύμπου.

 
Η "Σκάλα" (Πύλη εισόδου του Μύτικα)                                 Μύτικας 2.918 μέτρα υψόμετρο

 
Αριστερά ο "Μύτικας", δεξιά η "Σκάλα"
 
"Άγιος Αντώνιος" 2.817 μέτρα υψόμετρο                    Το καταφύγιο "Χρηστάκη" από "ψηλά"

 
 
 
 
 
 
                                                Το καταφύγιο "Χρηστάκη" από το μονοπάτι του "Κασιάρα"

 
 

Τα "μεγάλα" αυτοκίνητα (PORSCHE CAYENNE) δίπλα ............ στα μικρά!!!!!

 
 
                                 
Ο "άνθρωπος με τη μηχανή"

                                 
Ξεκούραση μετά την πεζοπορία!!!!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καταπληκτικες οι φωτογραφιες απο τον Ολυμπο και ιδιαιτερα εντυπωσιακες με τα αγριοκατσικα και τα αλογα παντα με τη μηχανη του φωτογραφου της ομαδας Φιλοι του βουνου και του δασους Τσαριτσανης