Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας πραγματοποιούν την 6η Συνάντησή τους, σε συνεργασία με τον Δήμο Λακέρειας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιτσιανιωτών, στην Ανατολή Αγιάς του νομού Λάρισας.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης, οι μανιταρόφιλοι θα εξορμήσουν στο δάσος και θα συλλέξουν άγρια μανιτάρια, ενώ θα μιλήσει και ο ερευνητής μυκητοχλωρίδας, Γιώργος Κωνσταντινίδης. Να σημειωθεί ότι η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον εκλιπόν γεωπόνο και ερευνητή της χλωρίδας-μυκητοχλωρίδας , Γιώργο Γεροφώτη.

Στο σημαντικό, αλλά ανέκδοτο, έργο του Γ. Γεροφώτη περιλαμβάνεται η καταγραφή της χλωρίδας, τόσο της περιοχής του νομού Λάρισας, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, αλλά και της χώρας. Μέρος από το έργο του Γ.Γεροφώτη θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 6ης Συνάντησης Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Συνάντησης, καλούνται να βρίσκονται στον προαύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, στις 9 το πρωί της Κυριακής, με κατάλληλη ενδυμασία για περιήγηση στο δάσος.
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Στ. Μίχο (6974.601.730), Δημ. Ιωακειμίδη (6977438.429) και Θ.Λιαράτσικα (6972-267.435).

Το πρόγραμμα

9.00: Συγκέντρωση στον προαύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Ανατολής.
9.00 – 11.30: Ενημέρωση για την εξόρμηση στο δάσος και για την τήρηση κανόνων προσωπικής ασφάλειας και τρόπου συλλογής άγριων μανιταριών. Εξόρμηση στο δάσος – συλλογή μανιταριών.
11.30 – 12.00: Επιστροφή και αναγνώριση των συλλεγέντων δειγμάτων μανιταριών
12.00 – 12.30: Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιώργου Γεροφώτη
12.30: Παρουσίαση του θέματος «Η Μανιταροφιλία στη χώρα μας» από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, δάσκαλο, ερευνητή της μυκητοχλωρίδας και συγγραφέα πολλών βιβλίων για τα άγρα μανιτάρια. Γευσιγνωσία εδεσμάτων με βάση τα μανιτάρια (μανιταρόσουπα, μανιταρόπιτα, ψητά μανιτάρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: