Τρίτη 16 Απριλίου 2013

«Πεζοπορία στο Κουκούλι της Ντιάβας με τους Φίλους του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης -14 Απριλίου 2013»

Του Ανδρέα Γκανάτσιου

Στις 14 Απριλίου 2013, Κυριακή, πήγαμε στο Κουκούλι της Ντιάβας. Η πρώτη ομάδα από όσους ήθελαν να περπατήσουν, να χαρούν το δάσος και την ανοιξιάτικη φύση, βρέθηκαν στην Αγία Παρασκευή Τσαριτσάνης στις 8 το πρωί και έγινε η εκκίνηση από τα μονοπάτια 3 - 4 - 6, με στάση παρατήρησης στο καταφύγιο, νερό στην πηγή "Λούκι" και τελικό στόχο το Κουκούλι.

Για όσους ήθελαν μια πιο ήπια και σύντομη πεζοπορία, έγινε μια δεύτερη ομάδα  που ξεκίνησε απ' τον ίδιο χώρο στις 9 το πρωί με αυτοκίνητα φτάνοντας απ' το δασικό δρόμο στο πρώτο "πάτωμα", λίγο πιο πάνω απ' τη λίμνη, μετά από μισή ώρα οδήγησης μέσα στα υπέροχα δασικά τοπία της Τσαριτσάνης. Εκεί συναντήθηκαν οι δυο ομάδες και μαζί, συνολικά 40 άτομα, συνέχισαν με τελικό προορισμό το εντυπωσιακό Κουκούλι της Ντιάβας, όπου και έφτασαν μετά από ανάβαση μιάμιση ώρας και ανέβηκαν στην κορυφή για ανάπαυση, παρατήρηση, κολατσιό και φωτογραφίες, αφού από εκεί (σε υψόμετρο 1.100 μ. περίπου) φαίνεται όλη η επαρχία Ελασσόνας και ο Όλυμπος. 

Έπειτα, ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι οι πεζοπόροι, πήραν το δρόμο της επιστροφής και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη δράση των Φίλων του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης, στους οποίους έδωσαν συγχαρητήρια για την οργάνωση της πεζοπορίας και την άριστη σηματοδότηση των μονοπατιών.

Ακολουθούν φωτογραφίες του φωτογράφου Ανδρέα Γκανάτσιου.


                                        
 
 
                                          
                                         



Δεν υπάρχουν σχόλια: