Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μονοπάτι "Ελευθερίας".

Οι "Φίλοι του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης" και όχι μόνο, συνεχίζουν τον καθαρισμό και τη σήμανση του μονοπατιού Νο 8, το οποίο είναι τμήμα του επωνομαζόμενου "Μονοπάτι Ελευθερίας" που αρχίζει απ΄τη Μελούνα Τσαριτσάνης, Μενεξέ ή Τσιούκα και συνεχίζει στην "Ακρόπολη Όρθης ή Κορσέας" (Τρανός Αϊλιάς) μέχρι και της "Ντιάβας το Κουκούλι.

Τόσο τα μονοπάτια, όσο και τα στρατιωτικά φυλάκια, μισογκρεμισμένα δυστυχώς από το χρόνο και την αδιαφορία του ανθρώπου, καθώς και τα οχυρωματικά έργα, μας θυμίζουν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στον τούρκικο ζυγό και τις πρώτες νίκες του Ελληνικού Στρατού που ξεκίνησαν στις 5 Οκτωβρίου 1912 απ΄ τη Μελούνα.

Συνεχίζουμε να τιμούμε τον αγώνα των προγόνων μας και την ιστορική αλήθεια του τόπου μας. Και σας καλούμε όλους να τα περπατήσετε, να χαρείτε τις ομορφιές της φύσης, να απολαύστε τη θέα από τη Μελούνα, το Μενεξέ, το Κουκούλι κ.α. και να γνωρίσετε την ιστορία της περιοχής, τα βότανα (τη μουτζουνιά - κίστος ή λαδανιά, το αγριοκυκλάμινο, τον κράταιγο) και να ξεδιψάσετε στις πηγές.

Θανάσης Βαθράκης