Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Άλλα ενδιαφέροντα - Ντόπια σπόρια

Δράση! Τώρα!
Κι άλλα ενδιαφέροντα, από άτομα της ομάδας των "Φίλων του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης" και όχι μόνο.
Είναι εδώ και χρόνια μικροκαλλιεργητές Ντόπιων Ποικιλιών σε λαχανικά και άλλα φυτά, δια ιδίαν χρήση, για συγγενείς και φίλους, όταν περισσεύουν φυσικά.
Σκοπός μας είναι η διάσωση και διάδοση των Ντόπιων Ποικιλιών απ' όλα τα μέρη τις Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών. Επιλέξαμε αυτή μας τη στάση διότι ανησυχούμε, προβληματιζόμαστε για τη διατροφή μας, για τα μεταλλαγμένα προϊόντα που δυστυχώς κυκλοφορούν στην αγορά χωρίς την ένδειξη, αλλά και άλλα προϊόντα υβρίδια με χημικά και ορμόνες χωρίς γεύσεις, όπως γνωρίζουν οι κάπως μεγαλύτεροι σε ηλικία και θρεπτική αξία.
Κάνουμε ανταλλαγές Ντόπιων σπόρων και φυτών, διοργανώνουμε εκδηλώσεις και συμμετέχουμε σ' άλλες, όπως στη γιορτή φέτας στην Ελασσόνα, στο πανηγύρι Αραδοσίβια 2012, στην Καλλιθέα κ' αλλού.
Φέτος μοιράσαμε και ανταλλάξαμε φυτά, λαχανικά στον πεζόδρομο Δραχμής στην Ελασσόνα (δίπλα από τα γραφεία της εφημερίδας "Η ΕΚΔΟΣΗ"). Συμμετείχαμε δυναμικά στη 2η Πανθεσσαλική γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στη Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στον Κίσαβο, το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, όπως έχει καθιερωθεί. Στηρίζουμε τις δράσεις του "ΠΕΛΙΤΙ"
                                                                                                            Θ.Β.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση στο "ΠΕΛΙΤΙ", Μεσοχώρι Παρενεστίου Δράμας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2010.
(Για προβολή των φωτογραφιών, αριστερό "κλικ" πάνω στη φωτογραφία)

 
 
 
 
 
 
                     
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: